König & Meyer: profi accessoires voor muziekliefhebbers

Waarheen met je koptelefoon, speaker of gitaar? Voor een stijlvolle, praktisch en veilige opberging: König & Meyer heeft accessoires voor muzikanten en muziekliefhebbers. De ideale aanvulling op al je favoriete Teufel producten. Maak hier kennis met onze partner K&M en ontdek de nieuwste aanwinsten in onze webshop.

Een geschiedenis van groei: de firma König & Meyer

König & Meyer is een bedrijf dat al meer dan 70 jaar traditie en innovatie vakkundig combineert. Karl König en Erich Meyer richtten K&M op in het Duitse Wertheim in 1949. Het hoofdkantoor van het bedrijf is daar nog steeds gevestigd. Wat begon met 10 werknemers is in de loop der decennia uitgegroeid tot een bedrijf met enkele honderden werknemers. Natuurlijk is ook het assortiment in de loop van de tijd aanzienlijk gegroeid – maar de richting is nooit veranderd: het begon allemaal met muziekstandaards en meetinstrumenten.

Een kijk in de productiehal van König & Meyer 1951
Productie door König & Meyer 1951

De uitbreiding van het personeelsbestand, productportfolio en van de productiezone zorgde voor een gestage maar duurzame groei. Al twee jaar na de oprichting van de onderneming was het aantal werknemers verzesvoudigd en was K&M zowel in Duitsland als in andere Europese landen uitgegroeid tot een bekend en gerenommeerd merk.

Het was erg belangrijk om de marktpositie en reputatie als producent van hoogwaardige accessoires voor musici en muziekliefhebbers te behouden. Daarom heeft König & Meyer altijd geïnvesteerd in moderne technologieën en de apparatuur in de productiehallen regelmatig vernieuwd. Intussen vindt de productie van statieven, instrument-en microfoonstatieven en co plaats in drie eigen fabrieken.

Portretten van de oprichters van K&M Karl König en Erich Meyer
Portretten van de oprichters van K&M Karl König en Erich Meyer

Meer informatie over het merk en veel foto’s uit meer dan 70 jaar bedrijfsgeschiedenis vind je op de website van K&M.

Innovaties en productklassiekers

König & Meyer kan met een gerust hart kwaliteit “Made in Germany” claimen. De onderneming produceert bijna alle metalen en kunststof elementen in eigen productie voor kwalitatieve producten die lang meegaan. Het is niet voor niets dat studiotechniek en alle accessoires van K&M populair zijn bij muzikanten over de hele wereld. Sommige producten steken er met kop en schouders bovenuit. Het König & Meyer 210/2 microfoonstatief, is bijvoorbeeld een klassieker dat al 55 jaar geroemd wordt door fans over de hele wereld. Tot op de dag van vandaag is het K&M-statief de standaard voor podium- en studiogebruik. Met zijn scharnierende zwenkarm en intrekbare voetbuizen was het in die tijd een innovatie die zorgde voor meer comfort op het toneel.

Wist je dat al? Microfoons vind je ook bij Teufel. Of het nu voor online vergaderingen, podcasts of zangopnames is: Shure microfoons zijn geschikt voor vele toepassingen. En je kunt ook een passend microfoonstatief van K&M bestellen in de Teufel online shop.

Microfoonstatief 210/2 van K&M
Het 210/2 microfoonstatief: een klassieker van K&M

Ook belangrijk bij K&M zijn alle innovaties die het hele productieproces nog duurzamer maken. Zo efficiënt en spaarzaam mogelijk omgaan met resources is een belangrijk aandachtspunt voor het gerenommeerde merk. Alleen al in de productie is het waterverbruik sinds 1979 met 94% gedaald. Erkenningen zoals het milieucertificaat volgens ISO 14001 en het certificaat volgens de EU EMAS-regelgeving getuigen van het engagement van K&M.

Poedercoating fabriek bij K&M
Een kijkje in de productie: K&M beschikt over een eigen poedercoating fabriek

Fun Fact: de lange geschiedenis van het merk König & Meyer heeft ook enkele merkwaardige producten voortgebracht. Het in Wertheim gevestigde bedrijf kijkt verder dan zijn eigen neus lang is en produceert sinds kort naast statieven voor infusen en haardroogdkapjes ook statieven voor ontsmettingsmiddel.

Standvaste ondersteuning voor de beste sound

Koptelefoonhouder van König & Meyer
koptelefoon houder van König & Meyer: stijlvolle opbergruimte voor je Teufel koptelefoon.

Hoge kwaliteit is voor ons belangrijk, daarom beveelt Teufel graag gerenommeerde partners als König & Meyer aan. Je kunt de volgende producten ontdekken in de Teufel webshop:

K&M koptelefoonhouder: de ideale opbergplaats voor koptelefoons en headsets! De koptelefoonhouder van K&M, gemaakt van staal met een strak oppervlak, biedt een stevige ondersteuning. Dankzij rubberen kussentjes onder de voet is hij bovendien bijzonder slipvast, terwijl een rubberen coating op de steun beschadiging van de koptelefoon voorkomt.

K&M speakerstatief: zet je ROCKSTER AIR op het voetstuk waar het thuishoort! Het luidsprekerstatief van König & Meyer is ideaal voor podium, repetitie of feestzaal en heeft een verstelbare hoogte van 1420 mm tot 2200 mm. De gepatenteerde voet zorgt ervoor dat de luidspreker stevig staat.

Passende koptelefoons van Teufel

Bluetooth-Kopfhörer von Teufel

REAL BLUE NC

Naar product

SUPREME ON mit Farbwechsel

SUPREME ON

Naar product

TEUFEL MASSIVE

Naar product

Gerelateerde artikelen

Schrijf een commentaar

Opmerking: Opmerkingen die ondersteuningsverzoeken bevatten, worden niet gepubliceerd. Neem contact op met onze klantenservice voor onderwerpen als werking, klachten of compatibiliteit. Bedankt.

Je commentaar wordt beoordeeld voordat het wordt gepubliceerd.

Blogger

Teufel Editorial Team

Alles over koptelefoons, bluetooth speakers & home cinema. Plus handige tips en trucs van onze soundexperts voor het beste geluid.