Met deze Spotify tricks een soundtrack voor elke situatie

Er is veel meer met Spotify mogelijk dan je denkt. In dit artikel stellen we je daarom Spotify trics en tips voor om grote muziekverzamelingen te managen. We starten met easy tricks voor de beginner om met profi-trucjes af te sluiten.

Orde in de wirwar van playlists

In Spotify draait veel om playlists. Die je zelf hebt samengesteld, die van andere users of de prefab-afspeellijsten van Spotify. In de desktop app kun je via de browse functie bladeren door de playlist jungle. Deze zijn gesorteerd naar populariteit, (onder charts), genre of stemming gesorteerd. Krijg je steeds meer playlists, dan kun je in de desktop app mappen voor je playlist aanmaken.

Hier zie je de genres und stemmingen

Spotify is de afgelopen jaren ook tot een populair podcast platform uitgegroeid. In dit artikel stellen we je nog meer podcast apps voor.

Lokale muziekmappen toevoegen aan Spotify

Soms zijn zelfs 30 miljoen titels niet genoeg. Spotify maakt het mogelijk om ook je songs die je op je eigen harde schijf hebt opgeslagen in playlists op te slaan. De Zweedse streamingreus wordt zo ook een muziekplayer. Je gaat in de desktop app naar bewerken, vervolgens naar instellingen. In het menu dat nu verschijnt kun je nu bronnen toevoegen.

Maar denk eraan dat Spotify alleen mp3- en mp4 bestanden afspeelt (mp4 alleen dan wanneer het geen videobestand is). Audiobestanden als FLAC afspelen is niet mogelijk.

Screenshot voor Spotify truckjes om muziek lokaal op te slaan
Hier integreer je lokaal opgeslagen muziek in Spotify

Het is ook mogelijk, lokale bestanden op je telefoon te zetten, mits je ze vantevoren toegevoegd hebt aan je desktop app. Verder moeten je smartphone en de computer waar de desktop app op staat in hetzelfde netwerk zijn aangemeld. Is dit het geval dan kun je de playlist met de geïmporteerde songs selecteren en op je telefoon downloaden.

Teufel Stereo M

TEUFEL
STEREO M

Naar product

Teufel Stereo L

TEUFEL STEREO L

Naar product

Spotify tricks in de premium versie

Heb je een abonnement op Spotify premium, dan ben je vrij van reclame tussendoor. Een ander groot voordeel is de offline functie waarmee je ook zonder internet naar muziek kunt luisteren. Premium abonnees kunnen bovendien een hogere kwaliteit streams afspelen. De button voor hoge kwaliteit vind je onder Bewerken en Instellingen. Nu stream je met 320 kb/s.

Het tool voor verwaarloosde playlists

Sla je muziek zonder lang na te denken op, dan wordt je playlist al snel een muzikaal zootje. Omdat Spotify z’n pappenheimers maar al te goed kent is er de tool Sort Your Music. Hiermee sorteer je bijvoorbeeld naar artiest of  jaar – dit kan natuurlijk ook al in de standaard versie van Spotify, maar echt indrukwekkend wordt het pas met parameters als tempo (beats per minute) of volume. Een criterium als valence, energy of pop zijn interessante speeltjes , vaak met een verrassend resultaat.

De sorteermogelijkheden op een rijtje:

 • Beats per Minute: geeft het tempo van de song aan
 • Energy: hoe energiek is een song?
 • Danceabilty: hoe dansbaar is een song?
 • Loudness: hoe hard is de song?
 • Valence: geeft aan of en hoeveel de song voor goeie zin zorgt
 • Length: hoe lang is de song?
 • Acoustic: wordt er gebruik gemaakt van akoestische of elektronische instrumenten?
 • Pop: hoe populair is een song?

De Spotify tipp voor playlists op maat

Spotify gaat er prat op afspeellijsten op maat aan te bieden. Maar vaak weet je als Spotify user toch echt wel wat je in je playlist wilt zetten. De add-on Smarter Playlists is een fantastisch tool voor je browser om zonder al te veel moeite coole afspeellijsten samen te stellen.

Het principe is simpel: je kiest de bronnen voor je lijst uit. Dit kunnen de (top-)songs van bepaalde artiesten, albums, bestaande playlists of ook genre radiozenders zijn. De precieze samenstelling van de playlist kun je nu met een reeks van combinaties, filters en afspeelmodi finetunen.

De interface ziet er eenvoudig uit, toch duurt het eventjes voordat je doorhebt wat er allemaal mogelijk is. Deze Spotify tip is vooral interessant wanneer je al een flinke hoeveelheid songs, artiesten en playlists hebt of wanneer je precies voor ogen hebt, hoe de playlist eruit moet zien.

In deze video laat de Spotify developer Paul Lamere de basisfuncties van het tool zien:

YouTube

Door de video te downloaden ga je akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

Teufel Streaming – de beste sound om te streamen

Het muziekaanbod is oeverloos, de kwaliteit laat echter meestal te wensen over. Maar niet getreurd, met Teufel Streaming klinkt de gestreamde sound zoals het hoort! Bovendien kun je de streaming speakers gemakkelijk met verschillende afspeelapparaten koppelen. En multiroom was nog nooit zo easy.

 • Stereo M: wifi, bluetooth, een geïntegreerde versterker en een high end 3-kanaals systeem – dat is de basis voor een uitstekend geluid, ongeacht wat de afspeelbron is. Met de Raumfeld-technologie en de biijbehorende gratis app speel je muziek van diensten als Spotify, TuneIn, SoundCloud, Apple Music of Amazon Music etc. via je smartphone af .
 • De bedienknoppen aan de voorkant van de Stereo M
 • Stereo L: deze vloerstaande speakers zijn een perfecte mix van een hoogwaardige sound in combinatie met het gemak van streaming-functionaliteit. Het 3-kanaals systeem bestaat uit coaxiale drivers en 3 bass drivers voor een crispy, lage bas. Om draadloos te streamen heb je de keuze uit wifi of bluetooth. Verder zijn er USB- en cinch stereo poorten geïntegreerd en met Raumfeld stuur je Spotify, YouTube en co. aan.

Meer Teufel Streaming speakers

Teufel STREAMER

Naar product

CINEBAR LUX

Naar product

Teufel One S

TEUFEL ONE S

Naar product

Conclusie: zo haal je meer uit Spotify

 1. Maak mappen aan om je de vele playlists te organiseren en sorteren.
 2. Wanneer je lokaal opgeslagen muziekverzameling uit mp3’s bestaat, dan is het mogelijk om hem in Spotify te integreren.
 3. In de premium versie krijg je de mogelijkheid om in hogere kwaliteit te streamen.
 4. Met het tool Sort Your Music kun je jouw afspeellijsten tot in detail sorteren.
 5. De add-on Smarter Playlists van Spotify maakt het mogelijk bronnen en selectiecriteria smart te combineren.

Gerelateerde artikelen

Blogger

Blog Redactie

Alles over koptelefoons, bluetooth speakers & home cinema. Plus handige tips en trucs van onze soundexperts voor het beste geluid.