“Muziek moet power hebben, zodat je je lichaam voelt.”

De beste manier om nieuwe geluiden te ontdekken is live – als openingsact voor je favoriete artiest, op de kleine festivalpodia in de schaduw van de headliners of bij ons. We hebben vijf artiesten uitgenodigd op het podium om hun nieuwe releases live voor ons te presenteren. Ze worden qua geluid ondersteund door zowel Teufel productinnovaties als echte geluidsklassiekers. In het vierde deel van de serie introduceren we singer-songwriter James Hersey, die iedereen inspireert met zijn electro-popsongs. Waar wacht je nog op: haal nieuw geluid in huis!

Let it shine van James Hersey – het nummer van de Teufel campagne

YouTube

Door de video te downloaden ga je akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

Linktipp > Ontdek de vijf nieuwe bands & artiesten

James Hersey in een interview: Ik wil dat de melodieën in mijn hoofd blijven

Klinkt de naam James Hersey je bekend in de oren? Dat zou best eens kunnen – de Oostenrijks-Amerikaanse muzikant heeft immers al echte hits gehad met zijn elektro-popsongs. Met een versie van zijn nummer Coming Over, nieuw geproduceerd door Dillon Francis en Kygo, landde hij in juni 2016 op nummer 1 van de Amerikaanse Billboard Dance Club Songs. In november 2016 had hij opnieuw een hit in de Oostenrijkse en Duitse charts met de single Miss You. Deze kreeg in april 2017 goud in Italië en bereikte in juni ook de gouden status in Canada. Wat is nieuw: al het andere. Muzikaal gezien blijft Hersey zich ontwikkelen als singer-songwriter. James Hersey nu in interview:

Teufel: James, hoe ben je in de muziek terechtgekomen?

James Hersey: Mijn familie is enorm muzikaal. We gingen veel naar concerten, speelden thuis op instrumenten. Daarom ontwikkelde ik al heel jong zo’n sterke liefde voor muziek maken en is mijn kunnen als singer-songwriter ook nu nog steeds sterk verbonden met liefde en familie.

Teufel: Hoe zou je je geluid omschrijven?

James Hersey: Ik maak popmuziek met gitaar, dus op dit moment klinkt het meer rocky omdat daar mijn muzikale roots liggen. Als tiener speelde ik in punkbandjes, ik hou van harde, energieke muziek en dat mix ik met mijn songs, waarbij mijn focus ligt op pakkende melodieën. Niets is beter dan een melodie die in je hoofd blijft hangen.

James Hersey x REAL BLUE PRO: Het geluid moet echt goed zijn.

Teufel: Wat vind je het belangrijkst aan je muziek?

James Hersey: Ik wil dat de melodieën in mijn hoofd blijven, de teksten naar mijn hart gaan en het geluid moet echt goed klinken. Het is belangrijk voor me dat alles wat wordt opgenomen perfect klinkt, ook al moet de uitvoering niet perfect zijn, we zijn geen robots, maar het moet wel energie hebben. Power, dat je je lichaam kunt voelen.

Teufel: Hoe luister je naar muziek in je privéleven en welke rol speelt goed geluid voor jou?

James Hersey: Ik luister muziek eigenlijk meestal met een koptelefoon omdat ik er dan helemaal in kan opgaan en alles om me heen kan vergeten. En ik luister ook graag in de auto.

Teufel: Wat associeer je met het merk Teufel?

James Hersey: Vooral de stad Berlijn. Ik leerde Teufel voor het eerst kennen toen ik hierheen verhuisde. Bijna elke derde persoon heeft thuis een soundsysteem en je ziet de naam steeds weer terug. En ik vond de kleuren altijd erg cool. Ik hou van zwart en rood.

Teufel: Als jij een song of een afspeellijst zou zijn, hoe zou jij dan klinken?

James Hersey: Een van mijn favoriete nummers dat weergeeft hoe ik me nu voel is een heel oud nummer uit de jaren ’60 van The Beatles, het nummer heet “I want you/She’s so heavy”. De reden is dat het nummer een beetje rustig en mystiek begint en dan helemaal explodeert. En dat is wat ik voel, dat ik van die stille momenten in mezelf heb en dan volledig explodeer op het podium.

Teufel: Wat wil je met je muziek bereiken?

James Hersey: Ik maak al heel lang muziek, meer dan 10 jaar, ik heb veel levels doorlopen en momenteel waardeer ik live muziek extreem. Dus ik wil de energie delen met mensen in de zaal, en niet alleen via de computer. En daarom speel ik nu met een band, zodat je de energie op het podium kunt voelen, en menselijke interactie hebt.

Ik ga graag naar concerten

Teufel: Welke goede tip heb jij om nieuwe muziek te ontdekken?

James Hersey: Ik ontdek veel nieuwe muziek via mijn vrienden, dat betekent vragen, eerlijk zijn en ook graag muziek laten horen. En ik ga graag naar concerten. Je leert nieuwe mensen kennen en ziet hoe de bands echt spelen en hoe ze zijn.

Meer geluid van James Hersey

Door de speler te laden, ga je akkoord met het privacybeleid van Spotifys/Soundclouds.
Meer informatie

Laad speler

De huidige single (het nummer “Let it shine” van onze campagne) werd uitgebracht op 15.09.2023

James Hersey live

09.10 München // 10.10 Salzburg // 11.10 Wenen // 12.10 Graz // 15.10 Frankfurt // 16.10 Keulen // 17.10 Hamburg // 19.10 Kopenhagen // 20.10 Berlijn

James Hersey x ROCKSTER AIR 2

Linktipp > Ontdek de vijf nieuwe bands & artiesten

Gerelateerde artikelen