Sofia Portanet

“Ik wil dat mensen zich aangesproken voelen door mijn muziek.”

De beste manier om nieuwe sounds te ontdekken is live – als openingsact voor je favoriete artiest, op de kleine festivalpodia in de schaduw van de headliners of bij ons. We hebben vijf artiesten uitgenodigd op het podium om hun nieuwe releases live voor ons te presenteren. Ze worden qua geluid ondersteund door zowel Teufel productinnovaties als echte soundklassiekers. In het vijfde en laatste deel van de serie presenteren we Sofia Portanet met haar eigen onmiskenbare geluid, dat het midden houdt tussen Neue Deutsche Welle en New Wave. Waar wacht je nog op: haal een nieuw sound in je leven!

Teufel presenteert: Unstoppable van Sofia Portanet (de track uit de Teufel campagne)

YouTube

Door de video te downloaden ga je akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

Tip > Ontdek alle vijf nieuwe bands en artiesten

Sofia Portanet im Interview: Ich experimentiere gerne. Bunt.

Als je opgroeit tussen de val van de Muur, Parijs en Berlijn, heb je een sterke persoonlijkheid nodig om de verschillende invloeden te kunnen verwerken en uitdrukken. En Sofia Portanet heeft dat zeker. Alleen al haar verschijning, die doet denken aan de sterren van de Nouvelle Vague, zorgt voor de nodige aandacht. Haar muziek beweegt zich ergens tussen Neue Deutsche Welle en New Wave – maar blijft altijd een onmiskenbaar eigen sound. Sofia nu in een interview:

Teufel: Sofia, hoe ben je in de muziek terechtgekomen?

Sofia Portanet: Je kunt de vraag eigenlijk omdraaien, ik heb eerder het gevoel dat muziek naar mij toe kwam. Er was altijd muziek in het huis van mijn ouders, mijn vader is ook muzikant en daar ben ik in opgegroeid. We hadden thuis een studio en daar speelde ik als klein kind op de keyboards.

Teufel: Hoe zou je jouw sound omschrijven?

Sofia Portanet: Persoonlijk en trouw aan mijzelf. Poppy, maar ook indie. Ik experimenteer graag. Kleurrijk.

Sofia Portanet
Sofia Portanet x POWER HIFI

Teufel: Wat is voor jou het belangrijkste in je muziek?

Sofia Portanet: Het is belangrijk voor mij dat ik altijd het gevoel heb dat ik het cool vind. Dus als ik naar het nummer luister, moet ik het gevoel hebben dat het een stukje van mezelf is en dat ik dat kan delen. Ik wil dat delen. Ik moet altijd het gevoel hebben dat ik mezelf erin herken. En dat ik niet iets doe omdat iemand me gezegd heeft het op die manier te doen. Ik wil altijd het gevoel hebben dat het van binnenuit komt en dat het een deel van mij vertaalt.

Teufel: Hoe luister je naar muziek in je privéleven?

Sofia Portanet: Anders. Thuis, natuurlijk. Als ik opsta, vind ik dat altijd een goede manier om de dag te beginnen. Maar ik ga ook graag naar concerten. En naar bars waar goede muziek wordt gespeeld. Eigenlijk begeleidt het me op heel verschillende niveaus in mijn dagelijks leven. Zowel thuis als buiten, en zowel live als gespeeld.

Teufel: Welke rol speelt goede sound voor jou?

Sofia Portanet: Natuurlijk kun je zeggen dat het nummer goed is, maar het punt is: als ik het hoor, kan ik er dan van genieten? Is het plezierig zoals ik het hoor? Ik heb een rommelige mobiele telefoon en er staat een kastje af, en als ik daar muziek op luister, irriteer ik me soms omdat het geluid slecht is. Maar als ik een koptelefoon heb of een systeem waar de bas goed is, waar het geluid rond is, dan kan ik veel beter in het nummer komen en met het echte ding omgaan. Ook in clubs, als het geluid goed is, dan voelt het alsof het geluid het lichaam kan binnendringen en onze cellen kan bewegen. Ik denk dat dat heel belangrijk is, hoe het geluid is. Ik ben ook een freak, als iets niet goed klinkt, ben ik er niet blij mee.

Teufel: Wat associeer je met het merk Teufel?

Sofia Portanet: Verdomd goede sound!

Sofia Portanet x AIRY TWS

Teufel: Als jij een liedje of een afspeellijst zou zijn, hoe zou jij dan klinken?

Sofia Portanet: Ik hou niet van deze vraag. Omdat het altijd afhangt van hoe ik me voel. Er zijn dagen dat ik verdrietig, blij of boos ben. En er is altijd wel een ander liedje dat erbij past. Maar mijn muziek is ook beschikbaar voor verschillende stemmingen. En dat is best leuk als je zegt dat er verschillende nummers zijn die bij je passen.

Opgewonden worden door muziek

Teufel: Wat wil je bereiken met je muziek?

Sofia Portanet: Voor mij persoonlijk wil ik mijn ideeën en creativiteit uiten. Het is goed voor me om muziek te maken. Ik vind het ook leuk om met andere mensen te schrijven. Het gaat om expressie. Ik wil dat mensen zich opgebeurd voelen door de muziek, zoals ik me opgebeurd voel als ik naar andermans muziek luister. Ik wil me beter voelen. Of ik wil me goed voelen.

Meer sound van Sofia Portanet

Officiële afspeellijst

Door de speler te laden, ga je akkoord met het privacybeleid van Spotifys/Soundclouds.
Meer informatie

Laad speler

Sofia Portanet op Instagram

Sofia Portanet x AIRY TWS

Tip> Ontdek alle vijf nieuwe bands en artiest

Bilder / Videos : Teufel

Gerelateerde artikelen

Noot: De commentaarfunctie is beschikbaar van ma t/m za van 8.00 tot 21.00 uur.

Blogger

Jonathan