”We zijn een positieve clash of culture.”

De beste manier om nieuwe geluiden te ontdekken is live – als openingsact voor je favoriete artiest, op de kleine festivalpodia in de schaduw van de headliners of bij ons. We hebben vijf artiesten uitgenodigd op het podium om hun nieuwe releases live voor ons te presenteren. Ze worden qua geluid ondersteund door zowel Teufel productinnovaties als echte geluidsklassiekers. In het eerste deel presenteren we het spannende Oostenrijks-Spaanse duo ATZUR en hun soulvolle alternatieve pop. Waar wacht je nog op? Haal nieuw geluid in huis!

Nostalgia van ATZUR – de track uit de Teufel campagne (YouTube versie)

YouTube

Door de video te downloaden ga je akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

ATZUR in een interview: we hebben elkaar ontmoet op Tinder

Het verhaal van ATZUR begon in 2019 zoals alle moderne liefdesverhalen op Tinder. Maar in plaats van een ingewikkelde status creëerde het Oostenrijks-Spaanse duo emotionele alternatieve pop tussen noord en zuid, warm en rauw, Florence+The Machine en Woodkid, pop en punk attitude. Hun eerste single “Running” trok al veel aandacht – ook internationaal, zodat ATZUR het voorprogramma zal zijn van de Amerikaanse rockband Algiers op hun Duitse tournee in 2022/2023. ATZUR nu in een interview.

Teufel: Hoe zijn jullie in de muziek terechtgekomen?

ATZUR: We hebben elkaar ontmoet op Tinder. Paul had al eerder muziek projecten gehad, voor mij is dit het eerste en enige project.

Teufel: Hoe zou je jullie sound omschrijven?

ATZUR: We komen allebei uit verschillende culturen, ik kom uit Oostenrijk, Patricia uit Spanje. Het is op de een of andere manier een positieve botsing van culturen, we hebben het zuidelijke, het wilde en het mystieke uit het noorden. Het krijgt iets episch.

ATZUR op de Teufel Stage

Teufel: Wat is voor jou het belangrijkste in je muziek?

ATZUR: Het gaat over communicatie, over contact maken met mensen. Dat komt uit de liedjes en de muziek zelf. Ze komen voort uit een grote kwetsbaarheid, maar ik denk dat die kwetsbaarheid mensen kan raken. En dat is mooi.

Voor ons is een goede sound een sterke bas

Teufel: Hoe luisteren jullie naar muziek in je privéleven en welke rol speelt goede sound voor jullie?

ATZUR: Ik luister graag naar muziek in de auto. En de bas is heel belangrijk voor me. En dat past ook goed bij onze sound: we hechten veel waarde aan subwoofers en bassen etc. in onze producties. Voor ons is een goed geluid een sterke bas die zuiver overkomt.

Teufel blog: Wat associeëren jullie met het merk Teufel?

ATZUR: Goede kwaliteit en producten die duurzaam zijn, zodat je ze praktisch voor altijd hebt. Dat is ook iets waar we veel waarde aan hechten, dat producten lang meegaan, dat je ze generaties lang kunt gebruiken, dat is waar het merk voor ons voor staat.

Teufel: Als jullie een liedje of een afspeellijst zouden zijn, hoe zou dat dan klinken?

ATZUR: Het klinkt misschien een beetje arrogant, maar ik denk dat het onze liedjes zijn. Om het uit te leggen: Elk nummer past bij verschillende stemmingen – en je wilt niet altijd elke sound horen. En dat is ook goed. Voor ons is het belangrijk om nummers te hebben die intiemer zijn of meer klinken als een feestje, zodat er een variatie aan nummers is die allemaal dezelfde taal spreken.

Teufel: Wat willen jullie bereiken met jullie muziek?

ATZUR: Wat voor ons belangrijk is, is dat we mensen bereiken. Dat we een verschil maken. Dat zien we als we op festivals en concerten spelen, wanneer we zien dat mensen zich met onze muziek identificeren en emotioneel worden. Dat willen we bereiken.

Nieuwe muziek ontdekken: met mensen praten en luisteren naar wat zij aanraden

Teufel: Welke tips hebben jullie om nieuwe muziek te ontdekken?

ATZUR: Ik denk dat je zeker met mensen moet praten en luisteren naar wat zij aanraden. Maar je moet vooral naar festivals gaan en de optredens zien die om twee uur ’s middags zijn, of die optreden op de kleine podia die niet zo zwaar gepromoot worden. Soms worden juist die artiesten echte favorieten. Hetzelfde geldt voor concerten waar je naartoe gaat, hier is het ook de moeite waard om naar het voorprogramma te gaan kijken. Ik denk dat dat heel goed is om nieuwe artiesten te ontdekken die je misschien leuk vindt.

Meer Sound van ATZUR

Die officiele playlist

Door de speler te laden, ga je akkoord met het privacybeleid van Spotifys/Soundclouds.
Meer informatie

Laad speler

Debut album “Strange Rituals” verschijnt op 15 September 2023
ATZUR op Instagramm
ATZUR website

Live : 24.11. AERA in Wenen

Gerelateerde artikelen

Schrijf een commentaar

Opmerking: Opmerkingen die ondersteuningsverzoeken bevatten, worden niet gepubliceerd. Neem contact op met onze klantenservice voor onderwerpen als werking, klachten of compatibiliteit. Bedankt.

Je commentaar wordt beoordeeld voordat het wordt gepubliceerd.

Blogger

Jonathan