“We gaven ons over aan rockmuziek en raakten verslaafd.”

De beste manier om nieuwe geluiden te ontdekken is live – als openingsact voor je favoriete artiest, op de kleine festivalpodia in de schaduw van de headliners of bij ons. We hebben vijf artiesten uitgenodigd op het podium om hun nieuwe releases live voor ons te presenteren. Ze zullen qua geluid worden ondersteund door zowel Teufel productinnovaties als echte geluidsklassiekers. In het tweede deel vieren we met de Loose Lips drie echte noordelijke rockers uit Oldenburg. Waar wacht je nog op: haal nieuw geluid in huis!

“Eye for an eye” van Loose Lips – de track uit de Teufel campagne (YouTube versie)

YouTube

Door de video te downloaden ga je akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

Loose Lips interview: wij zijn verslaafd aan rockmuziek

Terwijl anderen dit jaar de “Friesenjung” nieuw leven inblazen, vieren wij met de Loose Lips drie echte noordelijke rockers uit Oldenburg. Met hun mix van grunge en alternatieve rock richt het trio van Jelto (drums), Enno (gitaar) en Joel (bas/zang) zich weliswaar op de groten uit de jaren ’90, maar geven ze er hun geheel eigen stijl aan met pakkende teksten en goed gedoseerde poppy invloeden. Hoewel de Loose Lips pas in 2019 zijn opgericht, lijken hun nummers nu al erg goed ingestudeerd en op elkaar afgestemd. Loose Lips nu in een interview.

Teufel: Hoe zijn jullie in de muziek terechtgekomen?

Loose Lips: We spelen allemaal al heel lang muziek in verschillende bands. We zijn verslaafd aan rockmuziek. We luisteren naar allerlei soorten muziek, maar rock was altijd bijzonder. We wilden allemaal iets in die richting doen. Ik leerde Enno kennen en Jelto en hen toen voor de eerste repetitie uitgenodigd. Het klikte meteen. We hebben datzelfde jaar demo’s opgenomen en sindsdien zijn we Loose Lips.

Teufel: Hoe zou je jullie sound omschrijven?

Loose Lips: we komen eigenlijk vooral uit de stoner rock: veel harde vervormde gitaren, veel drumvelden en ook wat ruiger. Maar we willen er een meer poppy en mooiere, melancholische vibe in brengen dan het alleen maar hard er op los slaan.

Loose Lips on Stage

Teufel: Wat is voor jullie het belangrijkste in je muziek?

Loose Lips: We willen gevarieerd zijn, in plaats van alleen maar pnetrant hard en snel – wat we zeker zijn – maar net als bij de laatste opnames willen we ook rustigere stukken afwisselen. Om veel met gitaareffecten te werken, minder distortion, om een afwisseling te bieden dat we voor iedereen iets kunnen bieden, zelfs voor degenen die misschien niets anders van rock kennen.

Teufel: Hoe luister je naar muziek in je privéleven en welke rol speelt goede sound voor jou?

Loose Lips: we luisteren allemaal elke dag naar veel muziek en we hebben er een punt van gemaakt om alles zo goed mogelijk te beluisteren. Je hebt koptelefoons die het de moeite waard maken, sommige om te mixen en ook om naar muziek te luisteren, waarmee je alles zo goed mogelijk kunt beluisteren en genieten en helemaal op kunt gaan in de muziek..

Teufel: Wat associeer je met het merk Teufel?

Loose Lips: alles wat ik tot nu toe heb gehoord en ervaren is dat het hoogwaardige producten zijn. En dat is altijd het geval geweest als ik er met mensen over sprak, ze zeiden “geweldig spul”. Goed geluid, mooi ontwerp.

Teufel: Als jij een liedje of een afspeellijst zou zijn, hoe zou jij dan klinken?

Loose Lips: Ik weet niet of we als band een liedje hebben. Misschien ” Eye for an eye” – ons eigen liedje. Als je naar meer van onze muziek luistert, zul je merken dat we proberen niet één liedje te hebben, maar zoveel mogelijk.

Teufel: Wat wil je bereiken met je muziek?

Loose Lips: We houden ervan om gevoelens en een bepaalde vibe met ons mee te dragen. We zijn blij als zoveel mogelijk mensen het horen en ervan genieten – op welke manier dan ook. Voor mij is live spelen waar je muziek voor maakt en het live kunt delen om het gevoel terug te krijgen.

Luister niet alleen naar wat je al kent

Teufel: Welke tips heb jij om nieuwe muziek te ontdekken?

Loose Lips:

  • Als je naar een album luistert op Spotify, blijf dan luisteren en kijk wat er nog meer op Songradio staat.
  • Dwaal vrijblijvend rond op een festival en stel geen tijdschema op.
  • Luister niet alleen naar wat je al weet of wat vrienden je vertellen.
  • Ga gewoon zelf op ontdekkingsreis.

Meer sound van Loose Lips

De officiële Loose Lips Spotify-afspeellijst

Door de speler te laden, ga je akkoord met het privacybeleid van Spotifys/Soundclouds.
Meer informatie

Laad speler

Loose Lips x ROCKSTER AIR 2

Gerelateerde artikelen

Blogger

Jonathan