Multiroom speakers: welke passen bij mij?

Wifispeakers en streamen moeten muziek en muziek draaien nog toegankelijker maken. Maar wat heb je nu precies nodig om geluid naar je luidsprekers te streamen? En wat met de versterker? Moet het netwerk aan bepaalde eisen voldoen? Welke streamingdiensten en wifispeakers zijn het beste? Kun je je oude stereo nog gebruiken of moet je alles nieuw aanschaffen? Een antwoord op al deze vragen en meer lees je hier.

Krachtig thuisnetwerk – de infrastructuur voor multiroom speakers

Om überhaupt te kunnen streamen, hebben wifispeakers een wifinetwerk nodig. Meestal heb je genoeg aan een wifirouter. Let er wel op dat op de plek van de speaker het signaal sterk genoeg is. Anders kan het zijn dat het geluid steeds wegvalt. Staan de multiroom speakers en de afspeelapparatuur overal in huis, van zolder tot kelder, dan moet je bovendien ook letten op de beschikbare bandbreedte en de ondersteunde wifistandaard.

Want lossless dataformaten zoals FLAC of simultaan multiroom-streaming zijn vanwege het grote datavolume afhankelijk van hoge datasnelheden. In dergelijke gevallen moeten zowel de wifispeakers als de router een nieuwe wifistandaard ondersteunen: 802.11 n of ac.

Wat de meeste wifiluidsprekers echter niet nodig hebben, is een externe versterker of A/V-receiver. Het zijn eigenlijk altijd actieve luidsprekers, dus de versterker en D/A-converter zitten in de speaker zelf.

Bediening en muziekbronnen bij wifispeakers

Heb je wifispeakers en een draadloos netwerk, dan kun je beginnen met de setup en configuratie. De setup met de setupwizard gaat als vanzelf bij Teufel Streaming systemen. Deze start je via de Teufel Raumfeld app en vervolgens ga je er stap voor stap doorheen.

Teufel Streaming herkent na de installatie automatisch muziek die in het netwerk is vrijgegeven of die op een USB-stick staat en gekoppeld is aan een Teufel Streaming systeem. En wanneer je “Muziek vrijgeven” in de app activeert, dan kun je ook muziek die op je telefoon is opgeslagen via de speakers afspelen. Dat je streamingdiensten als Spotify, Napster, SoundCloud of Tidal met Teufel Streaming speakers kunt gebruiken, spreekt voor zich.

Muziek van cd of vinyl op je Teufel Streaming speakers afspelen

Een mooi extraatje is dat je je platen- en cd-speler via line in ook gewoon aan je Teufel Streaming speakers kunt koppelen.

Oldskool viny versus newskool streaming

Volop benutten – meer extra’s voor wifi-speakers

  • Expand: wanneer je router aan z’n limit komt, biedt de Expand redding. Je sluit hem via een LAN-kabel aan je router om z’n performance te verbeteren. Op de Expand kun je een digitale streaming-mediatheek aanmaken met tot 200.000 songs.
  • Connector: goed nieuws – je dierbare stereo-installatie en speakers hoef je niet de deur uit te doen als je wilt gaan streamen. De Connector is een handig apparaatje dat je stereo dankzij een krachtige D/A-converter en wifimodule met de online-wereld verbindt. Aansluiten via RCA- of optische kabel en er op los streamen.

Welke wifispeakers gaan het worden?

Het gemak van muziek streamen met Teufel multiroom wifispeakers: van instapmodel tot vloerstaande tower speakers.
  • ▶ Teufel One M: ziet hij er niet goed uit? Maar de speaker biedt meer dan z’n onweerstaanbare looks. De all-in-one speaker herbergt een stereo systeem met Dynamore technologie voor een breed geluidsbeeld en een frontfire subwoofer. De Teufel One M heeft net als de overige Teufel Streaming wifi systemen met iOS en Android systemen compatibel en heeft een RCA- en USB-uitgang.
  • Teufel One S: dit is ons instapmodel voor kleinere ruimtes of als uitbreiding in een multiroom-setup. Met bluetooth én wifi blijven er geen streamingwensen meer onvervuld.
  • Teufel Stereo L: 400 Watt, tweeter, midrange- en bassdriver, Class D-versterker. Klinkt naar een high-end systeem? Dat is de Stereo L ook. Wel met het grote voordeel dat je geen externe versterker meer nodig hebt – alles wat je nodig hebt om van een hifi-sound te kunnen genieten, hebben we al voor je in de speaker geïntegreerd.
  • ▶ Teufel Sounddeck Streaming: in de strakke houten behuizing van de wifisounddeck zijn maar liefst zes drivers en een krachtige 280 Watt versterker verantwoordelijk voor je film- en tv-sound. De soundplate kun je met je telefoon koppelen om er streamingdiensten of andere audiobronnen mee af te spelen. De audiosignalen van de tv worden via HDMI weergegeven.
Teufel Sounddeck Streaming is volop met drivers uitgerust voor een kamervullend geluid

Teufel Streaming ontdekken:

Teufel Stereo M

TEUFEL
STEREO M

Naar product

CINEBAR LUX

Naar product

Conclusie: wifispeakers – audiostreaming zonder kwaliteitsverlies

  • Om wifispeakers te kunnen gebruiken, heb je een draadloos thuisnetwerk nodig met een sterk signaal.
  • De verbinding en de audiostream tussen speakers en thuisnetwerk lopen via een streaming-software.
  • Wifispeaker zijn er in verschillende maten en looks – van mini-speaker tot sounddeck voor onder je tv.

Gerelateerde artikelen

Schrijf een commentaar

Opmerking: Opmerkingen die ondersteuningsverzoeken bevatten, worden niet gepubliceerd. Neem contact op met onze klantenservice voor onderwerpen als werking, klachten of compatibiliteit. Bedankt.

Je commentaar wordt beoordeeld voordat het wordt gepubliceerd.