Multiroom speakers: welke passen bij mij?

Wifi-speakers en streamen moeten muziek en muziek draaien nog toegankelijker maken. Maar wat heb je nu precies nodig om geluid naar je luidsprekers te streamen? En wat met de versterker? Moet het netwerk aan bepaalde eisen voldoen? Welke streamingdiensten en wifi-speakers zijn het beste? Kun je je oude stereo nog gebruiken of moet je alles nieuw aanschaffen? Een antwoord op al deze vragen en meer lees je hier.

Krachtig thuisnetwerk – de infrastructuur voor multiroom speakers

Om überhaupt te kunnen streamen, hebben wifi-speakers een wifi-netwerk nodig. Meestal heb je genoeg aan een wifi-router. Let er wel op dat op de plek van de speaker het signaal sterk genoeg is. Anders kan het zijn dat het geluid steeds wegvalt. Staan de multiroom speakers en de afspeelapparatuur overal in huis, van zolder tot kelder, dan moet je bovendien ook letten op de beschikbare bandbreedte en de ondersteunde wifi-standaard.

Want lossless dataformaten zoals FLAC of simultaan multiroom-streaming zijn vanwege het grote datavolume afhankelijk van hoge datasnelheden. In dergelijke gevallen moeten zowel de wifi-speakers als de router een nieuwe wifi-standaard ondersteunen: 802.11 n of ac.

Wat de meeste wifi-luidsprekers echter niet nodig hebben, is een externe versterker of A/V-receiver. Het zijn eigenlijk altijd actieve luidsprekers, dus de versterker en D/A-converter zitten in de speaker zelf.

Bediening en muziekbronnen bij wifi-speakers

Heb je wifi-speakers en een draadloos netwerk, dan kun je beginnen met de setup en configuratie. De setup met de setupwizard gaat als vanzelf bij Teufel Streaming systemen. Deze start je via de Teufel Raumfeld app en vervolgens ga je er stap voor stap doorheen.

Teufel Streaming herkent na de installatie automatisch muziek die in het netwerk is vrijgegeven of die op een USB-stick staat en gekoppeld is aan een Teufel Streaming systeem. En wanneer je “Muziek vrijgeven” in de app activeert, dan kun je ook muziek die op je telefoon is opgeslagen via de speakers afspelen. Dat je streamingdiensten als Spotify, Napster, SoundCloud of Tidal met Teufel Streaming speakers kunt gebruiken, spreekt voor zich.

Muziek van cd of vinyl op je Teufel Streaming speakers afspelen

Een mooi extraatje is dat je je platen- en cd-speler via line in ook gewoon aan je Teufel Streaming speakers kunt koppelen.

Oldskool viny versus newskool streaming

Welke wifi-speakers gaan het worden?

Het gemak van muziek streamen met Teufel multiroom wifi-speakers: van instapmodel tot vloerstaande tower speakers.
  • ▶ Teufel One M: ziet hij er niet goed uit? Maar de speaker biedt meer dan z’n onweerstaanbare looks. De all-in-one speaker herbergt een stereo systeem met Dynamore technologie voor een breed geluidsbeeld en een frontfire subwoofer. De Teufel One M heeft net als de overige Teufel Streaming wifi systemen met iOS en Android systemen compatibel en heeft een RCA- en USB-uitgang.
  • Teufel One S: dit is ons instapmodel voor kleinere ruimtes of als uitbreiding in een multiroom-setup. Met bluetooth én wifi blijven er geen streamingwensen meer onvervuld.
  • Teufel Stereo L: 400 Watt, tweeter, midrange- en bassdriver, Class D-versterker. Klinkt naar een high-end systeem? Dat is de Stereo L ook. Wel met het grote voordeel dat je geen externe versterker meer nodig hebt – alles wat je nodig hebt om van een hifi-sound te kunnen genieten, hebben we al voor je in de speaker geïntegreerd.
  • Cinedeck: Deze soundbar zet het songfestival midden in je woonkamer neer. 9 krachtige drivers, inclusief een middenkanaal en geïntegreerde subwoofer, bieden virtuele surround sound met slechts één apparaat..
Technik im Inneren des Sounddecks Cinedeck
Onder de solide behuizing zit allerlei technologie schuil: de CINEDECK

Teufel Streaming ontdekken:

STEREO M 2

Naar product

CINEBAR LUX

Naar product

TEUFEL ONE M

Naar product

Conclusie: Wifi-speakers – audiostreaming zonder kwaliteitsverlies

  • Om wifi-speakers te kunnen gebruiken, heb je een draadloos thuisnetwerk nodig met een sterk signaal.
  • De verbinding en de audiostream tussen speakers en thuisnetwerk lopen via een streaming-software.
  • Wifi-speaker zijn er in verschillende maten en looks – van mini-speaker tot cinedeck voor onder je tv.

Nieuwste artikelen

Blogger

Blog Redactie

Alles over koptelefoons, bluetooth speakers & home cinema. Plus handige tips en trucs van onze soundexperts voor het beste geluid.