Ultima 40 Surround Lifestyle

Home Entertainment: 6 redenen waarom home cinema beter is

Het gefluister van het publiek en het gekraak van popcorn creëert de bioscoop ambiance. Langzaam wordt het donker en kijkt iedereen in de zaal naar het grote scherm. Er heerst altijd een heel bijzondere sfeer in de bioscoop. Maar een uitstapje naar de bioscoop kan soms een behoorlijke test voor je geduld zijn; vervelende buren die naast je zitten en de strijd om de armleuning zijn slechts twee van de vele dingen. Gelukkig dat er een home cinema optie is! Je kunt het gezellige bioscoop gevoel ook in jouw woning creëren. Waarom is home cinema vaak beter dan de bioscoop? We hebben er zes goede redenen voor!

1. Iemand die groter is besluit voor je te gaan zitten en bedekt je zicht

Bijna iedereen heeft de situatie wel eens meegemaakt: eenmal je zit gevonden in de bioscoopzaal met een goed zicht en dan komt onverwachts iemand die veel groter is voor je zitten! Zoiets kan snel je humeur bederven, om nog maar te zwijgen van de film. Want in plaats van een duidelijk zicht op het scherm is er vooral zicht op een achterkant van het hoofd.

Grote bioscoopzaal met een volle bezetting
In een bioscoopzaal kan het vrij druk zijn.

2. De juiste luidsprekers zorgen ook thuis voor home cinema feeling

Comfortabele fluwelen fauteuils, een groot scherm en echt vet geluid zijn de belangrijkste ingrediënten voor het ultieme bioscoopgevoel. Maar je fauteuil of bank thuis is zeker veel comfortabeler dan de stoelen in de bioscoopzaal. Met deze tips voor een goede bas en  geluidseffecten  kun je ook thuis een echte bioscoopsfeer neerzetten.

Zit je thuis lekker en heb je een goed beeld, maar ontbreekt een goede sound nog, dan vind je in onze webshop een ruime keuze aan home cinema systemen. Bijvoorbeeld met de LT 4 “5.1-Set M”. De elegante zuilen met 5 drivers per luidspreker en een krachtige subwoofer geven vanaf de eerste toon een uitstekende ‘ik-zit-er-midden-in’-ervaring.

Liever een kleinere setup? De nieuwe Cinebar Lux is een home cinema systeem in soundbar formaat met ingebouwde subwoofer. Wil je echt surround geluid, dan kun je deze upgraden met de Teufel Reflekt speakers.
Mag het een maatje meer zijn? Met de Ultima 40 Surround AVR Dolby Atmos “5.1.2-Set” haal je een krachtig en compleet pakket in huis.

Tip: Voor een home cinema sound in 5.1 of 7.1 vind je hier meer informatie.

Krachtig geluid is belangrijk bij home cinema
Minimalistisch design met krachtige performances: LT 4 “5.1-Set M” set.

3. Je kunt gekochte films opnieuw bekijken.

Er zijn films die gewoon zo goed zijn dat je ze opnieuw wilt bekijken. Dat kan natuurlijk ook in de bioscoop – alleen dan moet je elke keer een nieuw kaartje kopen. Als je een dvd, Blu-Ray of een online film koopt, heb je dit probleem niet. Zo investeer je één keer in een film en kun je deze met verschillende vrienden bekijken telkens weer opnieuw.

Uiteraard kun je ook kiezen voor een streaming aanbod. De meeste diensten bieden abonnementen aan die ongeveer evenveel kosten als een bioscoopkaartje per maand. Daarnaast heb je een veel ruimer aanbod aan films en series om uit te kiezen.

4. Popcorn, cola en co. kosten geen vermogen

Niet alleen de bioscoopkaartjes kosten geld – extra lange speelfilms en films in 3D zelfs nog veel meer dan een standaard ticket – de prijzen aan de bar zijn vaak nog schokkender. Een volledig programma met een grote emmer popcorn, nacho’s en drankjes kan een gezellige bioscoopavond heel duur worden.

Thuis heb je dit probleem niet. Je haalt je lievelingssnacks lekker voordelig in de supermarkt.. Popcorn maak je snel in de magnetron of ouderwets in de pan. Voor knapperige zoete popcorn, meng je de gepofte maïskorrels vooraf met boter en suiker! Hierdoor kan de suiker karamelliseren op de gepofte maïs, Heerlijk!

Televisie kijken en popcorn eten
Popcorn kun je eenvoudig thuis voorbereiden.

5. Gewoon lekker op de pauzeknop drukken

Heb je dat ook? Nog voor de bioscoopreclame voorbij is, heb je al een halve liter limonade gedronken en midden in de film staat je blaas al op springen. Nu heb je de keuze: hou je het volof haast je je even naar het toilet en riskeer je het om de mooiste scènes uit de film te missen.

En “gewoon naar het toilet” is ook makkelijker gezegd dan gedaan – je moet immers in het donker door de smalle rijen er tussen uit knijpen met het risico om op de ene of de andere tenen te gaan staan of over bekers en emmers te lopen.

Nou, wat fjin dat dit geen probleem is in de thuisbioscoop. Hier kunt je gewoon snel op de pauzeknop drukken zonder iets te missen. En op de terugweg naar de bank kun je tevens nieuwe drankjes meenemen.

6. Vaste tijden zijn er niet bij home cinema

Of het nu ochtend, middag of ‘avond is, als abonnee van een streamingdienst heb je altijd toegang tot de beschikbare content en kun je een film starten wanneer je maar wilt. Te laat komen, de eerste paar minuten van de film missen en je stoel in het donkeer zoeken is verleden tijd. De bioscoop is veel beperkter.

Netflix op je smarttv
Films en series kijken wanneer je maar wilt met streamingdiensten.

Zo! Heb je nu geen zin in een film- of serie-avond? Wij wensen je ieder geval veel bioscoop feeling in eigen huis!

Afbeelding2: ©Krists Luhaers bepaalde rechten voorbehouden. Bron: Unsplash
Afbeelding4: ©JESHOOTS.COM bepaalde rechten voorbehouden. Bron: Unsplash
Afbeelding5: ©freestocks.org bepaalde rechten voorbehouden. Bron: Unsplash

Gerelateerde artikelen

 1. Detlev Lassche
  10. jul. 2022, 12:01

  Kunnen jullie mij helpen met de technische ontwikkeling van de eerste digitale-lp-speler met laser-licht? De vinyl plaat opnieuw uitgevonden door Detlev Lassche.
  De versterker en de boxen blijven ‘gewoon’ van Teufel! Einstweilen verbleibe ich,

  Detlev Lassche uit Oldenzaal.

  • Jonathan
   15. jul. 2022, 15:25

   Hi Detlev, wij zijn goed in sound engineering maar een digitale vinyl speler ontwikkelen via lasertechniek valt een beetje buiten onze knowledge. TU Eindhoven of TU Delft wellicht?

Schrijf een commentaar

Opmerking: Opmerkingen die ondersteuningsverzoeken bevatten, worden niet gepubliceerd. Neem contact op met onze klantenservice voor onderwerpen als werking, klachten of compatibiliteit. Bedankt.

Je commentaar wordt beoordeeld voordat het wordt gepubliceerd.

Blogger

Jonathan