HiFi & voice control – Amazon Echo verbinden met je stereo

Alexa, de spraakbesturingssoftware van Amazon, kan in combinatie met de Echo luidsprekers, behoorlijk wat. Maar één ding kunnen de minispeakers niet: een stereo- of home cinema systeem vervangen. Wel is het mogelijk om het feature voice control aan goede speakers te koppelen. Hoe je een speaker als de Echo Dot met je stereo verbinden kunt, leggen we hier uit.

Alexa via bluetooth verbinden met je installatie

Heb je speakers of een receiver die bluetooth ondersteunen, dan is het een eitje om de voice control te integreren. Je audiosysteem hoeft alleen maar bluetooth en/of een line in te hebben. Ondermeer de Amazon Echo Dot is geschikt als uitbreiding voor spraakbesturing.

Echo Dot der vierten Generation

Elke huidige Amazon Echo Dot heeft bluetooth en een analoge audio-uitgang. Afhankelijk van de apparatuur kan je Alexa via deze twee interfaces op de stereo-installatie aansluiten. Je kunt dus ofwel een AUX-kabel gebruiken of een draadloze verbinding tot stand brengen. Je koppelt de DOT en de speakers in de Alexa app bij Instellingen > Bluetooth. Let erop dat de speakers in pairing modus staan. Is dit het geval dan zie je ze in het rijtje bluetooth speakers verschijnen.

✔ NB De afstand tussen Amazon Echo en speakers moet minstens 1 meter zijn

Algemene functies van de Alexa stembesturing

Is de koppeling gelukt, dan krijg je van Alexa een gesproken bericht via je luidsprekers te horen. Het bedienen van diensten als Amazon Music en Spotify gaat nu via Alexa terwijl de sound via je vertrouwde speakers je woonkamer binnenkomt. Ook Deezer en TuneIn worden rechtstreeks ondersteund door de spraakbesturing.

Daarnaast is het mogelijk om via Alexa Skills het scala aan functies gericht uit te breiden. Een groot aantal specifieke skills zijn beschikbaar in de Skill Store.

Voice control uitbreiden

De voorgestelde bluetooth koppeling is qua bediening nog beperkt. Je kunt je installatie er bijvoorbeeld niet mee aan- of uitzetten. Om zulke bevelen te kunnen geven, heb je extra hardware als de Harmony Hub van Logitech nodig. Deze control unit met bijbehorende app maakt een multifunctionele afstandsbediening van je telefoon. Ook is compatibel met Alexa. Via infrarood,  wifi of bluetooth kun je de hub met verschillende apparaten verbinden.

Via de Harmony Skill voor Alexa krijg je er opeens een hele reeks aan spraakcommando’s bij en met een dienst als van Yonomi kun je zelfs je eigen commando’s voor je hifi-installatie definiëren.

Dat klinkt moeilijker dan dat het eigenlijk is. Bovendien kun je met deze set ook andere apparaten als je tv en SAT-receiver met Alexa oftewel je smartphone bedienen. Ben je geïnteresseerd in Smart Home dan is dit zeker de moeite waard om in te investeren.

Meer streaming speakers van Teufel

Teufel Stereo M

TEUFEL
STEREO M

Naar product

Teufel One S

TEUFEL ONE S

Naar product

CINEBAR LUX

Naar product

Van huis uit smart – Teufel Streaming speakers

We maken onze speakers zo dat ze in een thuisnetwerk te integreren zijn: ze beschikken over een wifimodule ter integratie in het netwerk, een smartphone bediening, bluetooth voor de koppeling met andere systemen en ze ondersteunen meerdere digitale afspeelbonnen.

Lachende vrouw naast smart speaker HOLIST M
In de HOLIST Smart Speakers is Alexa al direct geïntegreerd
  • HOLIST M: met de eerste Smart Speaker van Teufel kun je muziek streamen en afspelen in topkwaliteit en andere speakers bedienen met je stem. Een 3-kanaals systeem, een 120-watt versterker en 360-graden sound dankzij Dynamore®-technologie zijn slechts enkele van de geweldige features.
  • Stereo L: de Stereo L speakers zijn een beetje Old School, maar ook een beetje New School. Een klassiek 3-kanaals systeem met eigentijdse features als lossless wifi streaming, multiroom modus en de NAS-server als afspeelbron – eigenlijk als wat je nodig hebt als moderne muziekfan.

Meer bluetooth speakers van Teufel

BOOMSTER

Naar product

TEUFEL ONE M

Naar product

Conclusie: Amazon Echo verbinden met hifi-installatie

  • Amazons Echo verbind je via bluetooth aan je speakers/receiver.
  • Verbinden met AUX-kabel is ook mogelijk (niet bij 1. Gen Echo speakers)
  • Voor meer spraakcommando’s heb je extra hard- en software als de Amazon Harmony Hub nodig.
  • Via diensten als Yonomi kun je eigen commando’s aan de voice control toevoegen.

Gerelateerde artikelen

Blogger

Blog Redactie

Alles over koptelefoons, bluetooth speakers & home cinema. Plus handige tips en trucs van onze soundexperts voor het beste geluid.