Kiezen tussen Teufel’s ULTIMA 25 ACTIVE en de STEREO M 2: welke past bij jou?

Ben je aan het twijfelen tussen twee indrukwekkende boekenplankspeakers, de ULTIMA 25 ACTIVE en de STEREO M 2 ? Deze twee krachtpatsers bieden een scala aan geweldige functies en geluidskwaliteit die je luisterervaring naar een hoger niveau tillen. Maar voordat je een beslissing neemt, is het belangrijk om te begrijpen welke van deze speakers het beste past bij jouw specifieke behoeften en voorkeuren. Laten we ze eens van dichtbij bekijken, zodat je vol vertrouwen een weloverwogen beslissing kunt maken..

ULTIMA 25 ACTIVE: all-in-one experience

De boekenplankspeakers ULTIMA 25 ACTIVE is een allround wonder. Met een geïntegreerde AV-receiver en HDMI-aansluiting, is deze speaker perfect voor muziek, films en games. Het stereopaar biedt een krachtig geluid met 2 x 50 watt continue vermogen (RMS), waardoor het ideaal is voor kamers tot 30 m². Met DAB+ en FM-radio, bluetooth 5.0 en een groot scala aan aansluitmogelijkheden, bieden de speakers veelzijdigheid en gemak zonder extra randapparatuur nodig te hebben.

Voor degenen die op zoek zijn naar een thuisbioscoopervaring, biedt de ULTIMA 25 ACTIVE een uitstekende oplossing. Met de mogelijkheid om draadloze rearspeakers EFFEKT 2 en een subwoofer (T 8, T 10, S 6000 SW ) toe te voegen, kun je echt genieten van een meeslepend geluid dat je midden in de actie plaatst. Bovendien, met functies zoals Dynamore® Virtual Center voor duidelijke spraakverstaanbaarheid en geluidsmodi voor verschillende luisteromgevingen, krijg je altijd de beste audioprestaties, ongeacht waar je naar luistert. De ULTIMA 25 ACTIVE wordt geleverd met een afstandsbediening en er is geen app verkrijgbaar om de speakers te kunnen besturen.

De ULTIMA 25 ACTIVE met de herkenbare koperkleurige woofer.

STEREO M 2: high-fidelity streaming

De boekenplankspeakers STEREO M 2 biedt een high-fidelity luisterervaring met een hoge resolutie. Met AirPlay 2, Chromecast built-in, Spotify Connect en bluetooth, kun je eenvoudig draadloos streamen vanaf verschillende bronnen. Het 3-kanaals systeem (coaxiaal driver) met state-of-the-art DSP-technologie en een krachtige 250 watt Class D eindversterker levert een indrukwekkend geluid met volumes tot 109 dB SPL.

De STEREO M 2 is perfect voor degenen die op zoek zijn naar een elegante en gemakkelijke oplossing om muziek te streamen. Met de mogelijkheid om meerdere Teufel Home speakers te koppelen voor een multiroom-ervaring, zoals bijvoorbeeld de MOTIV® HOME, heb je niet alleen een uiterst functionele setup, maar ook een die er strak en eigentijds uitziet. Bovendien, met zijn compatibiliteit met AirPlay 2 en Chromecast built-in speakers, kun je eenvoudig een complete thuisaudiobeleving creëren. Mocht je al een Google Nest of een Apple Homepod (mini) speaker hebben, dan kun je de STEREO M2 uiteraard hiermee combineren. De STEREO M 2 werkt via de Teufel Home app die verkrijgbaar is voor iOS en Android; de luidsprekers zijn zichtbaar binnen AirPlay 2, Chromecast en de Spotify app. De speakers worden zonder afstandsbediening geleverd, maar doordat je hem met je telefoon bedient is dit geen gemis. Natuurlijk kun je de speaker ook via het bedieningspaneel bovenop de speaker bedienen.

STEREO M 2 systeem
STEREO M 2: stijlvol met een passie voor mooi geluid.

Vragenronde

Welke boekenplankspeakers heeft de meeste aansluitmogelijkheden?

De ULTIMA 25 ACTIVE heeft over het algemeen meer aansluitmogelijkheden dan de STEREO M 2. Met zijn HDMI-aansluiting biedt de ULTIMA 25 ACTIVE een breed aanbod aan connectiviteitsopties, waaronder HDMI ARC/CEC, optische ingang, AUX, USB-C geluidskaartfunctie voor pc/Mac, en bluetooth 5.0 met aptX® en AAC.

De STEREO M 2 heeft ook een aantal aansluitmogelijkheden, zoals line in voor bijvoorbeeld een platenspeler, een optische ingang voor het aansluiten van een tv of blu-ray/cd-speler, en ethernet. Echter, in vergelijking met de ULTIMA 25 ACTIVE heeft de STEREO M 2 minder aansluitingen en ontbreekt het aan HDMI-aansluiting en bluetooth met aptX® en AAC.

Dus, als je op zoek bent naar een speaker met een uitgebreide reeks aansluitmogelijkheden, dan is de ULTIMA 25 ACTIVE de voor de hand liggende keuze.

Welke boekenplankspeakers heeft een betere sound?

Het bepalen van de “betere” sound tussen de ULTIMA 25 ACTIVE en de STEREO M 2 kan afhangen van persoonlijke voorkeuren en luisterervaringen. Beide speakers zijn ontworpen met hoogwaardige componenten en geavanceerde technologieën om een indrukwekkende audioprestatie te leveren.

De ULTIMA 25 ACTIVE biedt een krachtig geluid met 2 x 50 watt RMS en beschikt over een grote 25 mm tweeter met faseplug en waveguide, evenals een mid-lowrange driver van glasvezel met faseplug voor een natuurlijke weergave van akoestische instrumenten. Bovendien biedt het Dynamore® Virtual Center voor duidelijke spraakverstaanbaarheid en geluidsmodi voor verschillende luisteromgevingen. Daarnaast kan een ULTIMA 25 ACTIVE extra lage ondersteuning krijgen van een losse subwoofer.

Aan de andere kant levert de STEREO M 2 een high-fidelity luisterervaring met een 3-kanaals systeem en state-of-the-art DSP-technologie, ondersteund door een krachtige 250 watt Class D eindversterker. Hij beschikt over SCA coaxiale drivers (welke wij ook gebruiken uit de high-end Definion serie) voor een brede sweet spot en een kevlar longthrow woofer voor een pakkend middenbereik en diepe bas.

Over het algemeen kunnen beide speakers indrukwekkende geluidsprestaties leveren. Persoonlijk klinkt voor ons de STEREO M 2 verfijnder dan de ULTIMA 25 ACTIVE en dat komt mede doordat de STEREO M 2 een 3-kanaals opbouw heeft (de ULTIMA 25 ACTIVE heeft een 2-kanaals opbouw).

Welke set is geschikt voor jou?

Als je op zoek bent naar een alles-in-één oplossing voor zowel stereo- als thuisbioscoopgebruik, dan is de ULTIMA 25 ACTIVE de perfecte keuze. Met zijn krachtige geluid, uitgebreide connectiviteit en mogelijkheid om uit te breiden met extra componenten, biedt de set alles wat je nodig hebt voor een meeslepende luisterervaring.

Aan de andere kant, als je voornamelijk geïnteresseerd bent in high-fidelity streaming en het gemak van draadloze connectiviteit, dan is de STEREO M 2 de ideale keuze. Met zijn elegante design, indrukwekkend geluid en compatibiliteit met AirPlay 2 en Chromecast built-in, biedt de STEREO M 2 een moderne en veelzijdige oplossing voor al je muziekbehoeften.

Ongeacht welke speaker je kiest, je kunt er zeker van zijn dat Teufel’s compromisloze geluidskwaliteit en vakmanschap een uitstekende luisterervaring zullen bieden. We hopen dat deze vergelijking je helpt bij het maken van de juiste beslissing voor jouw specifieke behoeften en voorkeuren.

Ontdek de boekenplankspeakers ULTIMA 25 ACTIVE en de STEREO M 2

Heb je nog een vraag over deze sets, laat het ons weten.

Ultima 25 en de STEREO M 2

Nog meer actieve speakers voor thuis

STEREO M 2

STEREO M 2

€ 899,99€ 999,99In verschillende kleuren
MOTIV® HOME

MOTIV® HOME

€ 449,99€ 549,99In verschillende kleuren
ULTIMA 25 ACTIVE

ULTIMA 25 ACTIVE

€ 499,99€ 549,99In verschillende kleuren

Nog meer leesvoer

Gerelateerde artikelen

Blogger

Jonathan