Hand hält Smartphone mit Kopfhörern

Gratis muziek streamen – 5 muziek streamingdiensten, waar muziek niets kost

Gratis muziek streamen op het web, via een app of rechtstreeks via je draadloze speaker: goede muziek hoeft niet altijd een fortuin te kosten. Bij gratis streaming zijn tussen de songs wel af en toe advertenties en reclamespots te horen. Wij tonen je de beste opties waarmee je gratis en, volledig legaal muziek kunt streamen.

Spotify

Spotify Logo

Spotify is de absolute marktleider onder de streamingdiensten en mag natuurlijk niet ontbreken als we het over gratis streaming hebben. Met meer dan 140 miljoen gebruikers en 36 miljoen liedjes, waaronder veel actuele nieuwe releases, is Spotify momenteel nummer 1. Naast het premiumaanbod voor €10,99 (Premium Individual) per maand, is er ook de gratis versie. Hier beperkt Spotify enkele functies en hoor je tussen de nummers reclame. Maar in ieder geval kan je gratis streamen en heb je toegang tot alle muziek. De volgende functies zijn beschikbaar bij een gratis Spotify-abonnement:

  • toegang tot alle artiesten en liedjes
  • genieten van een grote selectie vooraf gemaakte afspeellijsten
  • eigen playlists maken, afspelen en bewerken
  • playlists delen met vrienden
  • de populaire radiofunctie gebruiken

Als je gratis muziek streamt, kan je de offline functie niet gebruiken en zijn er op je smartphone nog een paar andere beperkingen maar je rekening mee moet houden. Je kan hier bijvoorbeeld alleen de shuffle functie gebruiken, waardoor je niet rechtstreeks een song kan selecteren en afspelen. Bovendien is het slechts zes keer per uur mogelijk om een song over te slaan. Als je een album van begin tot eind wilt beluisteren, is dat op mobiele toestellen niet mogelijk. Meestal heb je ook telkens na het afspelen van 3 songs te maken met reclameblokken. Met Spotify Premium zijn er geen beperkingen en heb je ongehinderd toegang tot alle functies en dat met een betere streamingkwaliteit.

Tip: hier kan je een paar handige Spotify-trucjes leren.

Deezer

Deezer Logo

Muziek streamen kan ook gratis met Deezer. Deze aanbieder is een opkomend alternatief voor Spotify, dat door een paar aspecten nog niet helemaal aan hen kan tippen. Als je besluit te betalen, moet je ook € 11,99 betalen voor een premium account of het dubbele voor een elite account (alleen Sonos). In ruil daarvoor heb je de keuze uit meer dan 90 miljoen songs, waar je ook toegang tot hebt als je niets betaalt.

Op tablet en computer werkt Deezer onbeperkt, maar via smartphone moet je leven met dezelfde beperkingen als bij Spotify. Hier is alleen een shuffle modus beschikbaar, die de liedjes in willekeurige volgorde afspeelt. Reclame is ook weer van de partij en de offline functie ontbreekt. Net als bij Spotify wordt het geluid beter met premium, maar het klinkt ook prima als je voor de gratis optie kiest . Alles is quasi hetzelfde in vergelijking met de marktleider, verschillen zijn alleen merkbaar in de premium versie, waar Deezer iets slechter presteert.

Streaming speakers van Teufel

HOLIST M

Naar product

Teufel Stereo L

TEUFEL STEREO L

Naar product

Teufel Stereo M

TEUFEL
STEREO M

Naar product

YouTube Music

YouTube Music Logo

Je hebt toegang tot YouTube Music via de website of app. Hiervoor heb je een Google-account nodig, die eigenaars van Android-apparaten al hebben. Verdere registratie is in dit geval niet nodig. Net als bij Deezer en Spotify is er een enorme mediabibliotheek beschikbaar voor het gratis streamen van muziek. Ook hier moet je leven met advertenties. Een groot pluspunt van YouTube Music is de integratie van video’s van het bekende platform. Nog een voordeel ten opzichte van Spotify en Deezer: ook in de gratis versie kunnen afspeellijsten worden samengesteld.

Een duidelijk nadeel van de app is echter het ontbreken van afspelen op de achtergrond – dit wordt, net als de optie voor offline afspelen, alleen geactiveerd in de premium versie. Als je ook muziek wilt luisteren terwijl je andere dingen doet op je smartphone of het scherm wilt uitschakelen, moet je betalen.

Tip: lees meer over de YouTube Muziek-app in onze blog!

SoundCloud

SoundCloud Logo

Soundcloud is een speciaal geval in deze lijst, omdat het geen klassieke streamingdienst is, maar eerder een gratis platform om muziek te delen en te ontdekken. Er zijn meer dan 200 miljoen nummers beschikbaar. Het grootste deel komt net als bij de vorige streamingdienten van bekende artiesten. Maar een groot deel komt ook van nieuwkomers en onbekende bands of remixes van bekende nummers, soms rechtstreeks opgenomen vanuit het repetitielokaal. Gebruikers kunnen opmerkingen en beoordelingen plaatsen op Soundcloud, wat het bijna een sociaal netwerk maakt. Om hier gratis van te genieten, hoef je je alleen maar aan te melden.

Amazon Music

Amazon Music Logo

Amazon heeft zich een paar jaar geleden ook op de markt voor muziekstreaming begeven. Er is ook een gratis versie beschikbaar – deze heet Amazon Music Free. Een Amazon account is vereist om te luisteren. Het aanbod bevat duizenden radiostations, maar slechts een paar afspeellijsten. Amazon Prime leden hebben gratis toegang tot maar liefst 100 miljoen nummers. Voor gericht afspelen is echter een upgrade naar de Unlimited versie vereist. Voor hogere kwaliteit, zoals HD- of 3D-geluid, moet je extra betalen.

Tip: We laten je zien hoe je naar Amazon Music luistert op Teufel smart speakers.

Mixcloud

Logo Mixcloud

De Mixcloud-service is in principe gratis te gebruiken. Hier kun je entertainment van verschillende bronnen aan je afspeellijst toevoegen. Of het nu DJ’s zijn die hele sets verzorgen, radiostations of iemand anders die er zin in heeft.

Omdat de muzikanten en co. ook hun brood moeten verdienen, kun je ze direct financieel steunen door je tegen betaling te abonneren op hun kanaal. De prijs hiervoor begint meestal bij € 2,99 en je kunt ook altijd vrijwillig meer betalen. Met deze kleine bijdrage kun je luisteren naar geselecteerde makers zonder advertenties, offline of speciale functies ontvangen zoals toegang tot exclusieve pre-releases. Je kunt de rest van Mixcloud gratis blijven gebruiken, maar met advertenties en kleine beperkingen.

Muziekmakers kunnen hun nummers en shows publiceren of live streamen op Mixcloud vanaf €11 per maand.

Nonoki

Nonoki Logo

Eindelijk een echte insidertip die het al sinds de herfst van 2022 opneemt tegen de marktleiders. Nonoki geeft je toegang tot meer dan 80 miljoen nummers, maar je hoeft geen account aan te maken. Je krijgt ook premium functies zoals muziek streamen zonder advertenties en nummers overslaan zonder dat je een betaald abonnement hoeft te nemen – want dat is er niet (althans op dit moment)! Een groot nadeel: het is niet mogelijk om muziek op de achtergrond af te spelen, dus de app moet open zijn.

Nonoki is beschikbaar voor de browser en als app voor Android en iPhone smartphones.

Teufel maakt van muziek streamen een belevenis

Twee wifi speakers Teufel One S op een boekenplank
Je kunt twee ONE S-luidsprekers niet alleen met elkaar verbinden, maar ook met al je luidsprekers die geschikt zijn voor streaming.

ONE S: de krachtige compacte speaker met 2-kanaals systeem is gemaakt om te streamen. De slimme speakers kunnen via Bluetooth rechtstreeks worden aangesloten op populaire diensten zoals Apple Music of Spotify. Met een passief basmembraan en klasse D versterker levert de kleine speaker geweldig geluid.

AIRY TWS 2: de draadloze in-ear hoofdtelefoon biedt het beste streamingsound voor onderweg. Je kunt hem overal mee naartoe nemen en zelfs een beetje regen kan geen kwaad dankzij IPX4-bescherming. Als je ze niet nodig hebt, kunnen ze veilig worden opgeborgen in de oplaadcase. Met af en toe een powernap in de case kun je meer dan 6 uur lang je favoriete muziek streamen op één lading.

Teufel koptelefoons voor perfecte streamingsound

SUPREME ON mit Farbwechsel

SUPREME ON

Naar product

REAL BLUE PRO

Naar product

Of gebruik je de aanbiedingen tegen betaling?

Zelfs als je muziekstreaming gratis kunt krijgen, raden we je aan om eens te kijken naar de premiumaanbiedingen van de providers. Deze bieden immers geen advertenties, een betere geluidskwaliteit en het maximale aantal functies dat de provider aanbiedt – meestal voor een laag maandelijks bedrag van ongeveer € 10. Dit kan het overwegen waard zijn, zelfs voor wie niet elke dag door muziek begeleid wil worden. In onze vergelijking van muziekstreamingdiensten bekijken we wat de verschillende premiumaanbiedingen kunnen doen.

Gerelateerde artikelen

Blogger

Blog Redactie

Alles over koptelefoons, bluetooth speakers & home cinema. Plus handige tips en trucs van onze soundexperts voor het beste geluid.