Laat zien hoe je luistert: een stijllesje voor music lovers

Als je buiten een koptelefoon draagt, wordt deze ook deel van je stijl, je expressie, je levensfilosofie. Nu komt het op de koptelefoon aan, wat voor bijna alles geldt: de juiste combinatie is het geheim.

Stijlicoon: al een trend in de jaren 80

Koptelefoons verschenen al op reclameposters en in modetijdschriften aan het begin van de flitsende jaren ’80. Samen met neon hoofdbanden, schoudervullingen en witte tennissokken deden koptelefoons vanaf 1979 hun intrede in de modewereld en werden ze een statussymbool. Vooral de uitvinding van de Walkman maakte dit mogelijk. Getto blasters op de schouder waren uit, genieten van muziek via een koptelefoon was aan de orde van de dag.

Oude walkman van Sony
Icoon van de jaren 80: Sony Walkman met zijn pluchen gele kussens.

In het tijdperk van aerobics en rolschaatsen waren de eerste slanke, sportieve one-size-fits-all modellen vooral ontworpen om één ding: draagbaar. Het dragen van een koptelefoon was een statement: ik luister naar wat ik wil, waar ik wil en wanneer ik wil. Zelfbepaald, vrijheidslievend en dynamisch. Een motto waar jouw koptelefoon vandaag de dag nog steeds voor staat.

Vrouw draagt Real Blue NC
REAL BLUE NC: Het kan bijna niet stijlvoller.

Tijden veranderen en de mode ook. Tijdens de hiphopgolf eind jaren 80 mochten koptelefoons niet onopgemerkt blijven naast baggy shirts, baggy broeken en uitlopende sportschoenen: De voorkeur ging uit naar dikke over-ear modellen die eruit zagen alsof ze op het laatste feestje van het hoofd van de DJ waren gerukt. Onmisbaar voor dé look van deze tijd.

Op het laatst met de handige MP3-spelers van het millennium zijn ook de stijlvolle koptelefoons kleiner geworden. Sindsdien is het motto voor minimalisten zo klein mogelijk.

Teufel koptelefoons – in-ear, on-ear en over-ear

REAL BLUE PRO

Naar product

AIRY SPORTS TWS

Naar product

Bluetooth-Kopfhörer von Teufel

REAL BLUE NC

Naar product

Krachtige koptelefoon voor je look

Als je vandaag de dag op zoek bent naar de juiste koptelefoon voor bij je look, heb je keuze te over. Hier zijn enkele van de populairste trends.

Vrijetijdslook

Als je je het prettigst voelt in jeans en een T-shirt, dan kun je niet fout gaan met een coole koptelefoon in een klassiek ontwerp. Want casual betekent vooral: geschikt voor dagelijks gebruik, casual, ontspannen en comfortabel. Koptelefoonmodellen in zwart, wit of zilver passen bij bijna alles en zijn perfect voor elke alledaagse look zonder twee keer na te hoeven denken.

Vrouw draagt de Teufel Supreme On
Kleuren voor bijna elke situatie en smaak -SUPREME ON

Sportieve stijl

Ben je een sportfan? Draag je het liefst sportschoenen en een joggingbroek? Consistentie betekent hier: Functionaliteit. Bijna niets is zo hinderlijk als een koptelefoon die je afremt tijdens het sprinten en van je hoofd glijdt. Goed passende in-ear modellen zijn daarom het beste voor joggen. Voor de sportschool zijn on-ears met een aerobic retrolook net zo populair. Pop en kleurrijk zijn natuurlijk ook populair bij je favoriete athleisure look.

Vrouw aan het sporten met in-ears koptelefoon

Business casual

Is de juiste look voor kantoor cruciaal voor jou? Bij een zakelijke look draait alles om een professionele uitstraling om altijd een goede indruk te maken op klanten en collega’s. Daarom moet je ook aandacht besteden aan de kwaliteit van je koptelefoon: want een duur pak en plastic plugs van de rommeltafel van de bouwmarkt gaan gewoon niet samen. Discrete in-ears zijn hier de juiste keuze. Als dat te saai voor je is, kun je in het alledaagse grijze zakenleven ook een statement maken met kleurrijke koptelefoonaccenten – natuurlijk passend bij je pochet, sokken en stropdas.

Vrouw met zwarte koptelefoon
De perfecte tegenhanger van je smartphone en dankzij de handsfree functie en functietoetsen kun je hem zelfs in je zak laten zitten.

Y2K

De Y2K-stijl draait allemaal om het verkennen van creatieve combinaties en het omarmen van een futuristische esthetiek met een vleugje nostalgie. De must-haves van deze trend zijn onder andere glanzende metallic stoffen, nauwsluitende crop-tops en levendige kleurenpaletten die een eerbetoon brengen aan de vroege jaren 2000. Accessoires spelen een cruciale rol in het creëren van de perfecte Y2K-look, met iconische items zoals cyber-brillen, chunky sneakers en mini handtassen die de aandacht trekken. Slanke, futuristische koptelefoon, zoals de SUPREME ON zijn daarom de ideale keuze voor het versterken van jouw Y2K-statement.

Alleen echt met Teufel-opschrift – SUPREME ON

Krachtig geluid en stijlvol onderweg met de SUPREME ON

De nieuwe SUPREME ON ziet er niet alleen verdomd goed uit, maar is ook onze krachtigste Bluetooth-koptelefoon tot nu toe. Dit is hoe je tegenwoordig naar muziek luistert.

  • Draadloze en elegant afgewerkte bluetooth-koptelefoon op oorhoogte met lineaire HD-drivers en effectieve externe geluidsdemping
  • Bluetooth 5.0 met aptX™ en AAC voor muziekstreaming in CD-achtige kwaliteit van Spotify, Deezer, YouTube, Apple Music en meer, NFC voor snel koppelen
  • Luidsprekertelefoon met twee microfoons en Qualcomm® cVc™ technologie voor draadloze gesprekken,
Vrouw loopt door de stad en draagt een witte koptelefoon.

Meer koptelefoons van Teufel

AIRY SPORTS

Naar product

TEUFEL MASSIVE

Naar product

Conclusie: de juiste combinatie maakt het verschil

  • Toen de Walkman het startsein gaf voor koptelefoons als accessoire, was er niet veel keuze. Technologie en tijdgeest bepaalden wat populair was.
  • Coole koptelefoons hebben je stijl altijd gekenmerkt, waren een modestatement en zijn vandaag de dag nog steeds een uitdrukking van individualiteit en vrijheid.

Gerelateerde artikelen

Blogger

Blog Redactie

Alles over koptelefoons, bluetooth speakers & home cinema. Plus handige tips en trucs van onze soundexperts voor het beste geluid.