Op reis met je portable: waar je rekening mee moet houden

Ik pak mijn koffer in en neem … mijn bluetooth speaker mee. Die kan toch niet ontbreken? Het maakt het chillen aan het strand of het zwembad van het hotel nog leuker. De vraag is alleen welke functies belangrijk zijn in een oplaadbare speaker en of deze ook in het vliegtuig als handbagage mag worden meegenomen. Laten we daarom eens kijken wanneer je speaker op batterijen klaar is voor een vakantie.

4 Factoren voor de mobiliteit van je portable speaker op batterijen

First things first: een luidspreker op batterijen moet goed geluid leveren en gemakkelijk te vervoeren zijn. Je wilt jezelf immers niet rondslepen op vakantie. Houd de volgende 4 factoren in gedachten om ervoor te zorgen dat jouw portable geschikt is voor handbagage of je volgende vakantiefeest:

  1. Afmetingen en gewicht: als je bedenkt dat handbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen maximaal 8 tot 10 kilo mag wegen, weegt zelfs een luidspreker op batterijen van slechts 1 kilo letterlijk mee. Afhankelijk van het model kan zelfs het gewicht van compacte luidsprekers ruim boven de kilogrens uitkomen. Beperkte ruimte in de bagage en in de strandtas spreken ook in het voordeel van een zo handig mogelijke luidspreker. Luchtvaartmaatschappijen schrijven de volgende maximale afmetingen voor handbagage voor: 50 cm x 40 cm x 25 cm (hoogte, lengte, breedte).
  2. Batterijvermogen: een luidspreker op batterijen moet een dag op het strand of een avond op het feest kunnen meegaan. In cijfers betekent dit dat 8 uur batterijduur een goede richtlijn is. Houd er rekening mee dat de looptijd in de praktijk altijd afhangt van hoe hard je het geluid zet. Ook direct zonlicht kan de levensduur van de batterij verkorten. Voordat je instapt, moet je ook rekening mee houden dat de batterijcapaciteit de toegestane 100 wattuur niet mag overschrijden.
  3. Weerstand: je hoeft de oplaadbare speaker niet mee het water in te nemen, maar hij moet wel tegen een beetje zand en schokken kunnen. Als je de bluetooth speaker meeneemt in je handbagage, kan de persoon die naast je zit er gemakkelijk aan zitten. En als je de speaker liever in je hoofdbagage stopt dan in je handbagage, moet je ervoor zorgen dat je een robuuste speaker kiest. We horen en zien telkens weer dat ingecheckte bagage niet bepaald zorgvuldig worden behandeld. De robuustheid van een luidspreker wordt aangegeven door IP-beschermingsklassen. Als deze informatie ontbreekt, moet je bij de keuze rekening houden met de gebruikte materialen en vooral met de afwerking van de behuizing.
  4. Connectiviteit: dankzij de draadloze bluetooth– en wifi-standaarden kan jouw speaker op batterijen eenvoudig aansluiten op je smartphone of muziek streamen in alle kamers van je hotel / appartement. Om ervoor te zorgen dat de compacte audiosysteem een overtuigend geluid heeft en niet stopt met werken na de eerste afspeellijst, moet je ervoor zorgen dat de nieuwste technologie aan boord is, bijvoorbeeld bluetooth 5 (bereik tot 200 meter) en bluetooth aptX® (transmissie in bijna cd-kwaliteit).
ein gelber Vintage-Van auf einem Waldparkplatz.
Een goede portable speaker geeft een krachtig geluid aan elke oldtimer.

Koptelefoons die ideaal zijn voor in de handbagage

ROCKSTER GO

Naar product

ROCKSTER CROSS

Naar product

RADIO ONE

Naar product

Klaar voor een vakantie? Onze portable speakers ook!

Größenvergleich Akku Lautsprecher ROCKSTER GO
Niet hoger dan een blikje: de ROCKSTER GO

Vergeet je soundsystem niet voor je aankomende vakantie. Onze portable speakers doen de rest.

ROCKSTER GO: als outdoor speaker is de ROCKSTER GO ontworpen om zware omstandigheden te weerstaan. Hij is waterdicht volgens IPX7 en beschermd tegen schokken. Je kunt hem dus gewoon naast het zandkasteel zetten.. Technisch gezien, het kleine broertje van de grote ROCKSTER volledig up-to-date. Hij ondersteunt bijvoorbeeld bluetooth aptX. Oh ja, de afspeeltijd van maximaal 12 uur zijn ook niet slecht.

BOOMSTER GO: met een breedte van net geen 11 centimeter en een gewicht van 355 gram is deze kleine speaker gemaakt voor handbagage. De BOOMSTER GO bewijst het: wanneer design, audiocomponenten en smart functies combineert, kan zelfs een kleine bluetooth speaker grote dingen leveren. Bovendien heeft hij een afspeeltijd tot 10 uur, een snellaadfunctie en IPX-waterbescherming.

MOTIV® GO: voor iedereen die op zoek is naar een stijlvolle luidspreker op batterijen met stereogeluid. Met een breedte van 20 centimeter en een gewicht van net geen 900 gram past de speaker gemakkelijk in de handbagage. De krachtig klinkende mini-allrounder heeft nog veel meer te bieden: IPX5-waterbescherming, een afspeeltijd tot 16 uur (op kamervolume) en bluetooth aptX®- en Dynamore®-technologie voor hoogwaardige muziekstreaming.

Past in elke handbagage: Bluetooth-hoofdtelefoons van Teufel

move pro kopfhörer

MOVE PRO

Naar product

Bluetooth-Kopfhörer von Teufel

REAL BLUE NC

Naar product

Conclusie over portable speakers voor op reis

  • Mobiliteit en reisgeschiktheid worden aanzienlijk beïnvloed door batterijvermogen, grootte, gewicht en weerstand.
  • Volgens de IATA (International Air Transport Association), waarvan bijna 250 luchtvaartmaatschappijen lid zijn, is de maximale afmeting van handbagage 50 cm x 40 cm x 25 cm (hoogte, lengte, breedte; inclusief handvatten en wielen).
  • Of je speaker waterdicht is, hangt ervan af of hij gecertificeerd is volgens IPX5 of IPX7.
  • Een bluetooth speaker voor handbagage mag niet meer dan 1 kilo wegen. Veel luchtvaartmaatschappijen staan een maximum van 8 kilo toe. De maximale batterijcapaciteit is 100 wattuur.
  • De aptX-codec maakt bluetooth-streams van bijzonder hoge kwaliteit mogelijk via een bijna verliesvrij compressieproces.
  • Op vluchten is het veiliger om bluetooth speakers in je handbagage mee te nemen.

Foto 1: ©Nick Dunlap. Unsplash. Unsplash License

Gerelateerde artikelen

Opmerking: de commentaarfunctie is dagelijks beschikbaar van 8 tot 21 uur.

Blogger

Jonathan