4 tips bij het kiezen van de beste speaker voor je vakantie

Ik pak mijn koffer in en neem mee… mijn bluetooth speaker! Die kan toch niet ontbreken? Het maakt het chillen aan het strand of het zwembad net een stukje beter wanneer je kan genieten van je eigen sound. De vraag is alleen: welke functies belangrijk zijn in een oplaadbare speaker en kan je deze ook als handbagage in het vliegtuig meenemen? Daarom 4 tips zodat jij de beste speaker voor jou vakantie meeneemt.

4 overwegingen voor de beste vakantie speaker

First things first: een luidspreker op batterijen moet goed geluid leveren en gemakkelijk te vervoeren zijn. Houd de volgende 4 factoren in gedachten om ervoor te zorgen dat jouw portable geschikt is voor handbagage en je volgende vakantie:

  1. Afmetingen en gewicht: als je bedenkt dat handbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen maximaal 8 tot 10 kilo mag wegen, weegt zelfs een luidspreker op batterijen van slechts 1 kilo letterlijk mee. Afhankelijk van het model kan zelfs het gewicht van compacte luidsprekers ruim boven de kilogrens uitkomen. Beperkte ruimte in de bagage en in de strandtas spreken ook in het voordeel van een zo handig mogelijke luidspreker. Luchtvaartmaatschappijen schrijven de volgende maximale afmetingen voor handbagage voor: 50 cm x 40 cm x 25 cm (hoogte, lengte, breedte).
  2. Batterijvermogen: een luidspreker op batterijen moet een dag op het strand of een avond op het feest kunnen meegaan. In cijfers betekent dit dat 8 uur batterijduur een goede richtlijn is. Houd er rekening mee dat de looptijd in de praktijk altijd afhangt van hoe hard je het geluid zet. Ook direct zonlicht kan de levensduur van de batterij verkorten. Voordat je instapt, moet je ook rekening mee houden dat de batterijcapaciteit de toegestane 100 wattuur niet mag overschrijden.
  3. Weerstand: je hoeft de oplaadbare speaker niet mee het water in te nemen, maar hij moet wel tegen een beetje zand en schokken kunnen. En als je de speaker liever in je check-in bagage stopt dan in je handbagage, moet je ervoor zorgen dat je een robuuste speaker kiest. De robuustheid van een luidspreker wordt aangegeven door IP-beschermingsklassen. Als deze informatie ontbreekt, moet je bij de keuze rekening houden met de gebruikte materialen en vooral met de afwerking van de behuizing.
  4. Connectiviteit: dankzij de draadloze bluetooth– en wifi-standaarden kan jouw speaker op batterijen eenvoudig aansluiten op je smartphone of muziek streamen in alle kamers van je hotel of appartement. Om ervoor te zorgen dat de compacte audiosysteem een overtuigend geluid heeft en niet stopt met werken na de eerste afspeellijst, moet je ervoor zorgen dat de nieuwste technologie aan boord is, bijvoorbeeld bluetooth 5 (bereik tot 200 meter) en bluetooth aptX® (transmissie in bijna cd-kwaliteit).

Leestip: Slechte Bluetooth-verbinding? Bekijk onze tips voor bluetooth problemen oplossen.

Bluetooth speaker die ideaal zijn voor in de handbagage

RADIO ONE

RADIO ONE

€ 129,99€ 169,99In verschillende kleuren
MOTIV® GO

MOTIV® GO

€ 179,99€ 249,99In verschillende kleuren
BOOMSTER GO

BOOMSTER GO

€ 79,99€ 99,99In verschillende kleuren
een geel oldtimer busje op een parkeerplaats in het bos.
Een goede speaker geeft een krachtig geluid aan elke oldtimer.

De bluetooth speaker voor kamperen en actieve vakanties

Zelfs als je je jukebox niet op hoeft te geven als bagage voor de vlucht, zijn de hierboven genoemde factoren belangrijk als je reist met je mobiele speaker. Als je hem bijvoorbeeld mee wilt nemen op een actieve vakantie met familie of vrienden, mag hij niet te zwaar of te groot zijn. Robuustheid en een batterij met een lange speelduur zijn wel zo belangrijk voor langere wandelingen of zeiltochten. Om ervoor te zorgen dat de boxen altijd blijven zitten waar ze moeten zitten, zijn er praktische riemen of lussen. Deze zijn ook een voordeel tijdens een roadtrip – bij hobbelige wegen of trailpaths moet hij wel stevig op zijn plek blijven. We geven je elders meer tips over kampeeruitrustingen.

Klaar voor een vakantie? Onze portable speakers ook!

Niet hoger dan een blikje: de ROCKSTER GO 2

Vergeet je soundsystem niet voor je aankomende vakantie. Onze portable speakers doen de rest.

ROCKSTER GO 2: neem de Rockster Go 2 mee op vakantie en geniet overal van je favoriete muziek! Met zijn waterdichte behuizing (gecertificeerde bescherming IP67 tegen stof en water) en krachtige batterij is deze Bluetooth-speaker perfect voor al je avonturen. Ontdek de dynamische geluidskwaliteit en het robuuste design, ideaal voor elke reis

BOOMSTER GO: met een breedte van net geen 11 centimeter en een gewicht van 355 gram is deze kleine speaker gemaakt voor handbagage. De BOOMSTER GO bewijst het: wanneer design, audiocomponenten en smart functies combineert, kan zelfs een kleine bluetooth speaker grote dingen leveren. Bovendien heeft hij een afspeeltijd tot 10 uur, een snellaadfunctie en IPX-waterbescherming.

MOTIV® GO: voor iedereen die op zoek is naar een stijlvolle luidspreker op batterijen met stereogeluid. Met een breedte van 20 centimeter en een gewicht van net geen 900 gram past de speaker gemakkelijk in de handbagage. De krachtig klinkende mini-allrounder heeft nog veel meer te bieden: IPX5-waterbescherming, een afspeeltijd tot 16 uur (op kamervolume) en bluetooth aptX®- en Dynamore®-technologie voor hoogwaardige muziekstreaming.

Past in elke handbagage: bluetooth koptelefoons van Teufel

AIRY TWS 2

AIRY TWS 2

€ 99,99In verschillende kleuren
AIRY

AIRY

€ 89,99€ 149,99
CAGE

CAGE

€ 99,99€ 169,99

Conclusie: de beste speakers op vakantie hebben…

  • Mobiliteit en reisgeschiktheid worden aanzienlijk beïnvloed door batterijvermogen, grootte, gewicht en weerstand.
  • Volgens de IATA (International Air Transport Association), waarvan bijna 250 luchtvaartmaatschappijen lid zijn, is de maximale afmeting van handbagage 50 cm x 40 cm x 25 cm (hoogte, lengte, breedte; inclusief handvatten en wielen).
  • Of je speaker waterdicht is, hangt ervan af of hij gecertificeerd is volgens IPX5 of IPX7.
  • Een bluetooth speaker voor handbagage mag niet meer dan 1 kilo wegen. Veel luchtvaartmaatschappijen staan een maximum van 8 kilo toe. De maximale batterijcapaciteit is 100 wattuur.
  • De aptX-codec maakt bluetooth-streams van bijzonder hoge kwaliteit mogelijk via een bijna verliesvrij compressieproces.
  • Op vluchten is het veiliger om bluetooth speakers in je handbagage mee te nemen.
Foto 1: ©Nick Dunlap. Unsplash. Unsplash License

Nieuwste artikelen

Blogger

Blog Redactie

Alles over koptelefoons, bluetooth speakers & home cinema. Plus handige tips en trucs van onze soundexperts voor het beste geluid.